Om oss

Helén Kihlström heter jag som har kennel Tozzi där jag bedriver en liten uppfödning av Cocker Spaniel i hemmiljö.

Under min uppväxt hade vi Pudlar hemma, under första delen av mitt vuxna liv längtade jag oerhört mycket efter en hund men eftersom jag levde ensam med mina tvillingflickor så gick den ekvationen inte ihop så jag fick vänta ganska länge innan vi blev med hund.

Vi hade tur som fick vara X-tra matte åt min arbetskamrats hund, en Springer Spaniel vid namn Peggy, hon var med oss vid längre perioder och följde med på våra semestrar. Peggy var en mycket STOR personlighet och vi minns henne med stor tacksamhet för den tiden vi fick vara med henne, hon är nu i hundhimlen.

Det var när min arbetskamrat köpte en svart Cocker Spanieltik vid namn Stacy som jag förlorade mitt hjärta. Hon var det ljuvligaste jag sett. När sedan hennes uppfödare gjorde om kombinationen och han hade en hane kvar till försäljning då blev frestelsen för stor så vi åkte för att titta under påsken 1997 och med oss hem hade vi Joppe (jag som skulle ha en liten tik).

Med Joppe har jag spenderat åtskilliga timmar med träning, träning och åter träning, tävlingar i lydnad, startat eftersöksprov och naturligtvis utställningar. Jag blev bara mer och mer biten av livet med hund och i april 2002 köpte jag min Cocker Spanieltik Selma från Tomboys kennel i Hudiksvall. Jag hade stora ambitioner att även pröva jakt med Selma men i samma veva tillträdde jag en annan befattning på arbetet så fritiden fick stryka mycket på foten ett tag varför jag mest har varit på utställningar under Selmas tid – fast jag har längtan att kvar att pröva jakten…….

Den 17 september 2005 födde Selma fyra underbara tikvalpar, det var en obeskrivlig resa vi gjorde tillsammans den hösten, en av valparna stannade kvar hos oss, Lotta.

Mina döttrar är nu utflugna och studerar på andra orter så jag och mina hundar bor ensamma i vårt hus i Näs utanför Storvik i Gästrikland. Vi bor bra med naturen utanför husknuten med fina strövområden i skogen där hundarna får härja fritt, sjön som inbjuder till bad och simturer på sommaren och härliga skidturer med hundarna på vintern.

Joppe, Selma och Lotta är mycket bortskämda, det är ju så jag vill ha det!